Meer details: Mercedes Baby SLS – SLC?

Mercedes SLC
Mercedes koestert de ambitie om een compacte SLS op de markt te brengen al langer dan vandaag. De eerste details zijn bij deze bekend.

De nieuwe compacte sportwagen van Mercedes heeft onder meer de Porsche 911 en de Jaguar C-X16 in het vizier. Christoph Jung, development director bij AMG, vertelde aan Autocar dat er plaats is voor een model dat zich onder de SLS positioneert. De SLS heeft volgens Jung de weg vrijgemaakt om met andere sportieve modellen te maken, die los staan van moederhuis Mercedes.

Jung onthult al enkele details over de sportwagen. Het wordt een tweezitter – want zeg nu zelf, vier zetels wegen teveel – en hij krijgt een V8 onder de motorkap. Die motor zal aan de voorkant van de wagen liggen. De motor moet overigens een V8 worden, AMG-puristen zouden het niet anders willen, menen ze bij AMG.

En aangezien de SLC zich onder de SLS zou positioneren, zou het wel eens goed kunnen dat de motor in kwestie de nieuw ontwikkelde 5.5 liter V8-motor van AMG zou worden. Het vermogen komt neer op ongeveer 500 pk en moet de SLC in iets minder dan 4 seconden naar 100 km/u katapulteren. De topsnelheid zou rond de 300 km/u uitkomen.

De wagen zou niet alleen supersportief moeten zijn en bruut moeten klinken, hij zou ook efficiënt worden. Technologieën als start/stop zouden de wagen niet vreemd worden. En wie weet krijgt hij ook een Push-to-pass button, net als in de Jaguar C-X16 of kan hij enkele cilinders uitschakelen, zoals bij de SLK 55 AMG het geval is. De beginprijs zou op ongeveer €80.000 neerkomen. Laat ons nu enkel hopen dat de achterkant er niet uitziet als de schetsen van Autocar doen vermoeden.

Lees en bekijk hier onze rijtest met de Mercedes SLS AMG.

Mercedes SLC

Mercedes SLC

Deel dit bericht:

2 reacties op "Meer details: Mercedes Baby SLS – SLC?"

  1. TDB 04-10-2011 om 9:41

    Met de achterkant is inderdaad iets grondig mis!

  2. kristofl 04-10-2011 om 22:46

    Voorkant Nice… achterkant… not!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...