Volvo Cars Gent krijgt nieuwe vijfdeurs C30

Volvo Gent
De productie in de Gentse Volvo vestiging loopt goed en met de komst van een extra variant van de C30 kan deze positieve lijn enkel maar verdergezet worden!

Met de komst van de S60 heeft Volvo haar volumemodellen een frisse wind ingeblazen. De slachtoffers van dienst lijken de S40 en V50 te worden, die beiden inmiddels toch een lange staat van dienst hebben. Maar om die vrijgekomen plaats toch te kunnen opvullen, zal Volvo een gloednieuw model lanceren en in Gent laten produceren. We spreken hier over een sportieve vijfdeurs variant van de C30, logischerwijs kunnen de Zweden dus kiezen voor V30 maar dat is maar een losse gok. Eerdere geruchten spraken al over een XC30 versie, maar die is momenteel nog niet aan de orde.

De S60 is een volwaardige concurrent voor de Volkswagen Passat en Audi A4, terwijl de S40 en V50 hier wat tekort kwamen. Tegelijk worden de Renault Mégane en Opel Astra een trapje lager gepositioneerd, waarmee de vorige generatie Volvo’s in een onlogische marktsituatie zaten. Maar met de komst van de nieuwe vijfdeurs C30 zet Volvo zijn zinnen op de Audi A3 Sportback, BMW 1-Reeks en de Volkswagen Golf.

Of de nieuwe telg binnen de Zweedse familie zijn sterke voornemens hard kan maken, moeten we nog even afwachten, het model zal pas gelanceerd worden op het autosalon van Genève in 2012. Het nieuws wordt in tussentijd wel op applaus onthaald bij Volvo Cars Gent, omdat de productie daar zal plaatsvinden. Een positieve opsteker waarmee eveneens de toekomst van de Belgische vestiging veilig is gesteld. Dit jaar hopen ze daar het productierecord te breken van 260.000 exemplaren, met dank aan de populaire XC60 en S60 Sedan. (Via: Vroom)

Lees hier onze rijtest van de Volvo S60
Lees hier onze rijtest van de Volvo C30 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...