Officieel: Seat Mii

Seat Mii
De Volkswagen Up! noemt bij Skoda Citigo, Seat geeft de licht gewijzigde Up! de naam Mii mee.

Al is de Seat Mii onderhuids niets meer dan een Volkswagen Up!, de wagen kreeg toch een subtiele Mediterraanse toets. De kleine stadswagen is 3,56 meter lang en komt eind dit jaar op de markt als tweedeurs, een vierdeurs versie volgt in 2012. De wielbasis van 2,42 meter moet de beenruimte achteraan menselijk houden, de kofferruimte van 251 liter noemt Seat de grootste in zijn klasse. De Skoda Citigo biedt natuurlijk exact hetzelfde volume.

Onder de kleine motorkap ligt een kleine 1.0-liter driecilinder benzinemotor die een vermogen levert van 60 of 75 pk. Aangezien de wagen slechts 854 kilogram op de weegschaal zet, zal de acceleratie best wel meevallen. Seat pakt echter enkel met cijfers uit die het gemiddelde verbruik betreffen: 4,5 l/100 km voor de 60 pk-versie, 4,7 l/100 km voor de top-Mii. De auteur van het persbericht legt zelfs een revolutionair verband tussen topsnelheid en verbruik:

Due to its top speed of 160 and 171 km/h, its fuel consumption is just 4.5 and 4.7 litres per 100 kilometres.

Er komen tot slot ook twee Ecomotive versies met een start/stop-systeem die genoeg hebben aan 4,2 l/100km en slechts 97g CO2 per kilometer uitstoten. Prijzen werden nog niet meegedeeld.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Officieel: Seat Mii"

  1. kristofl 03-10-2011 om 21:13

    Bwa… beter als de skoda… maar toch ergens iets te ‘koreaans’ overkomend. Jammer dat ze die bumper zo saai hebben gemaakt, geen enkel lijntje of scherp aanzicht.

  2. MRM 03-10-2011 om 21:20

    Inderdaad, echt Spaans en passioneel kunnen we dit niet noemen.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...