BMW M5 Touring Render
Nu de BMW M5 de show heeft gestolen op het autosalon van Frankfurt, is het tijd om vooruit te blikken naar de komst van de BMW M5 Touring.

De ultieme zakenauto voor tapijt- en parkethandelaars is namelijk in volle ontwikkeling en zal vermoedelijk op het autosalon van Genève gelanceerd worden. De M5 Touring zal het vanaf dan moeten opnemen tegen de Audi RS6 Avant en de Mercedes E63 AMG Break, twee te duchten concurrenten. Het Beierse merk zal echter niet focussen op de pk-wedren van zijn concurrenten, maar wil de consument overtuigen met een superieur rijgedrag en dito sturing.

Onder de motorkap komt net als in de BMW M5 Sedan een dubbel geblazen V8, het 4.4-liter grote blok is goed voor 560 pk en 680 Nm koppel en zorgt voor een sprint van 0 naar 100 km/u in om en bij de 4,5 seconden. De topsnelheid zal net als bij de Sedan gelimiteerd worden tot 250 km/u, maar wie voor een M Drivers pakket kiest kan de limitering laten vallen. Schakelen gaat via een zeventraps M automaat met dubbele koppeling, inclusief Launch Control en schakelflippers achter het stuur. Ook aan het milieu wordt gedacht, de M5 Touring krijgt net als de Sedan een Start/Stop-systeem. (Impressie: Theophilus Chin)

BMW M5 Touring render