Officieel: Citroen C4 Aircross

Citroen C4 Aircross
De Citroën C4 Aircross zou tractie van een terreinwagen combineren met het comfort en rijplezier van een berline.

De Citroën C4 Aircross ontsproot uit een samenwerking tussen Citroën, Peugeot en Mitsubishi. De Citroën C4 Aircross lijkt dus zeer goed op de Mitsubishi ASX en de Peugeot 4008, maar Citroën zegt dat het toch een eigen karakter gelegd heeft in het model. Dankzij de verticale LED-rails aan de voorkant krijgt de C4 Aircross alleszins al een familietrekje mee. De achterlichten en de velgen zijn dan weer afkomstig van het Citroën Hypnos Concept, beweer dus niet dat dit model geen Citroën is!

De C4 Aircross beschikt over 3 rijmodi: 2WD, 4WD en Lock. De eerste modus drijft de voorwielen aan en is de zuinigste stand. Bij de twee andere standen wordt de kracht optimaal verdeeld over de vier wielen, bij de Lock stand krijgen de achterwielen zelfs wat meer koppel in bepaalde omstandigheden, kwestie van altijd voor voldoende tractie te zorgen.

Het gamma motoren bestaat uit twee diesels en één benzine. Eén exemplaar met 110 pk en één met 150 pk voor de dieselzijde, wie benzine wil rijden moet dat doen met een 1.6i-motor met 115 pk. De twee diesels worden aan een manuele zesbak gekoppeld, de benzine moet het met een verzet minder stellen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...