Officieel: BMW 5-Reeks ActiveHybrid

BMW 5-Reeks ActiveHybrid
Het zat er aan te komen natuurlijk, de BMW 5-Reeks ActiveHybrid is een feit!

BMW beweert dat het de meest krachtige en tegelijk efficiënte hybride in zijn segment heeft ontworpen. De BMW 5-Reeks ActiveHybrid kan stoefen met een vermogen van 340 pk en kan dat tegelijk combineren met een CO2-uitstoot van amper 149 gram per km. Inderdaad wel mooie cijfers. Uitzonderlijk zelfs! Deze efficiënte 5-Reeks moet zelfs in staat zijn om gedurende 4 km enkel en alleen op elektriciteit te rijden. Als je maar niet sneller dan 60 km/u gaat rijden, that is.

Dankzij de 340 paarden die afkomstig zijn van een combinatie tussen een elektro- en een verbrandingsmotor, kan de 5-Reeks ActiveHybrid in amper 5,9 seconden naar 100 km/u sprinten. Het verbruik blijft tijdens zuinig rijden beperkt tot 6,4 liter per 100 km. Niet slecht voor een zes-in-lijn benzinemotor. De benzinemotor zorgt voor 306 pk, de elektromotor neemt er 55 voor zijn rekening. De wagen beschikt over een automatische achtbak.

Wie hybride wil rijden, moet een kleine opoffering maken. De batterij die de wagen nodig heeft – één van het efficiënte lithium-ion type overigens – werd in de koffer geïntegreerd. Daardoor verlies je 145 liter bagageruimte ten opzichte van de standaard 5-Reeks. De batterij laadt op wanneer er geremd wordt. Wanneer je traag accelereert zal de wagen zuiver elektrisch rijden, geef je plankgas dan assisteert de batterij de motor om voor zoveel mogelijk vermogen te zorgen.

Met een slagzin als Freude am Fahren kan je natuurlijk niet anders dan een hele hoop rijplezier bieden en dat belooft BMW ook met dit nieuwe model. De elektronica van de wagen analyseert elke mogelijke rijsituatie en past enkele parameters aan om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen. Benieuwd hoe premium leaserijders hier op reageren…

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: BMW 5-Reeks ActiveHybrid"

  1. TDB 30-09-2011 om 16:15

    Knap! 

Reageer

Reactie aan het plaatsen...