Borlees krijgen circuitdoop met BMW M3 Coupe

Borlees BMW M3 Coupe
Olivia, Jonathan en Kevin Borlée kregen als ambassadeurs van BMW Belux de gelegenheid om aan boord van de BMW M3 Coupé op het circuit van Spa-Francorchamps te rijden.

De drie jonge wonderen van de Belgische atletiek hebben nogmaals hun snelheidsrecord verbroken, ditmaal aan het stuur van een BMW M3 Coupé. Het initiatief kwam van de SudPresse groep die Olivia en de tweeling Jonathan en Kevin Borlée de gelegenheid gaf om het circuit van Spa-Francorchamps te ontdekken. Coach voor dit evenement was voor de gelegenheid niet vader Jacques Borlée, maar Jean-Pierre Vandewauwer, beroemd rallypiloot maar ook vaste deelnemer tijdens de 24 Uur van Spa-Francorchamps. Vandewauwer gaf de drie advies om de M3 Coupé te besturen. Met zijn V8 motor die maar liefst 420 pk ontwikkelt, is de BMW M3 Coupé namelijk de referentie in zijn segment. Deze wagen behaalde de overwinning tijdens de 24 Uur van de Nürburgring in 2010 en is momenteel in verdere ontwikkeling om vanaf 2012 deel te nemen aan het Duitse DTM kampioenschap.

Als ambassadeurs van BMW Belux, stemden de oudsten van de Borlées maar al te graag toe om elk tijdens hun testsessie het bekende en mooiste circuit van de wereld te ontdekken. “Wij zijn echte snelheidsfreaks”, aldus Jonathan. “Het is uitzonderlijk om dit circuit te leren kennen aan het stuur van zo’n auto”, voegde hij nog toe. Kevin van zijn kant verklaarde “Het is onze tweede circuitdoop in één week tijd. Met Stéphane Mertens en Xavier Siméon hebben wij onlangs het circuit van Mettet als passagier kunnen ontdekken op hun BMW S 1000 RR superbike”. Olivia was dan weer zichtbaar onder de indruk van de snelheid in de bekende Raidillon: “Deze bocht is echt te gek. Ik durf niet te denken hoe dit moet zijn in de F1!”. Ook hun gelegenheidsinstructeur was onder de indruk van de drie atleten: “Gezien hun motivatie om een dag te rijden achter het stuur van een koerswagen, kost het hen weinig moeite om snel competitief te zijn” aldus Jean-Pierre Vandewauwer.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...