Skoda Citigo: VW Up! maar dan van Skoda

Skoda Citigo
Skoda en VW werken nauw samen, dat weten we. En de Skoda Citigo bevestigt dat nogmaals. De gelijkenissen met de VW Up! zijn meer dan treffend.

De Skoda Citigo is de kleinste wagen die Volkswagen Skoda ooit bouwde. Hij zal vanaf het einde van 2011 beschikbaar zijn op de Tsjechische markt, in het begin van de zomer van 2012 zou hij ook de rest van Europa proberen veroveren. De wagen is 3,56 meter lang, 1,54 meter breed en 1,48 meter hoog. Hij is op één of andere manier dus 2 cm langer dan de VW Up! In de koffer past er 251 liter bagage.

De Citigo kan met 2 verschillende driecilinder motoren uitgerust worden. De instapper levert 60 pk en verbruikt 4,2 liter brandstof per 100 km. De versie met 75 pk verbruikt 4,7 liter per 100 km. Uiteraard stoten beide motoren amper CO2 uit, waardoor ze in aanmerking komen voor allerlei tussenkomsten door de overheid.

Aan de binnenkant is de Citigo een behoorlijk basic wagentje dat op allerlei verschillende manieren aangekleed kan worden, om van je wagen toch iets persoonlijk te maken. Skoda wil vooral jonge kopers lokken met deze Citigo, een compacte stadswagen. Voorheen had het dergelijke klanten naar eigen zeggen niet veel te bieden, maar binnenkort komt daar dus verandering in.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Skoda Citigo: VW Up! maar dan van Skoda"

 1. kristofl 27-09-2011 om 22:43

  shit…  dit trekt er niet op!!

 2. ixke 28-09-2011 om 14:22

  maw, een gecamoufleerde VW met een lelijke badge erop maar wel een stuk goedkoper dan een VW … en dan wil je liever niet verder denken hoeveel winst de VW-groep maakt op hun VW’s of erger op hun AUDI’s …
  en dan mag je niet eens denken aan welke snert-produkten VW hier bij ons in Brazilië op de markt zet …
  tropische groet
  http://bahia.basix.cc

Reageer

Reactie aan het plaatsen...