Review: GP van Singapore

GP Singapore 2011
Sebastian Vettel was opnieuw heer en meester tijdens de Grote Prijs van Singapore.

,,We zien wel wat er komt,” woorden die Sebastian Vettel af en toe eens in de mond neemt. Dat hij in Singapore reeds wereldkampioen kon worden, verstoorde zijn vlijmscherpe concentratie nog geen klein beetje. De Duitser haalde een pole-positie op zaterdag en op zondag bleef hij 61 ronden lang op die eerste positie rijden. Dominantie alom en met nu 124 punten voorsprong op Jenson Button hoeft Vettel slechts 1 punt te scoren in één der komende races of Button moet één keer niet als eerste finishen. Het lijkt ons veilig voor Red Bull reeds enkele flessen champagne mee te nemen naar Japan.

GP Singapore 2011 - Start

Al vanaf de start liet Vettel geen enkele steek vallen, teamgenoot Mark Webber echter had zoals wel vaker wat problemen met op gang komen. Jenson Button en Fernando Alonso konden daarvan profiteren, terwijl een van de andere verliezers bij de start Lewis Hamilton was. De Brit viel terug van plaats vier tot plaats acht. Iets later nam hij enkele posities terug, maar na de eerste stops ging het opnieuw fout. Hamilton stuurde te vroeg in bij een inhaalpoging op Massa en penetreerde diens achterband. Massa reed plat en mocht opnieuw de pits binnen, maar ook Hamilton had nood aan een nieuwe neus. Daarbovenop kreeg hij van de stewards voor het manoeuvre een drive-through penalty cadeau. Een podiumplek leek nu wel echt onbereikbaar.

GP Singapore 2011 - Hamilton vs Massa

Tot dan in de race geen safety car situatie, maar die kwam er uiteindelijk wel toen Michael Schumacher op Sergio Perez knalde en even leek op te stijgen. De oude rot was nochtans weer bezig aan een goede race, maar een klein foutje in de Formule 1 heeft al snel grote gevolgen. De voorsprong van Vettel die toen reeds 20 seconden bedroeg, werd herleid tot nul. Bij de herstart echter kon hij alweer 9 seconden op Button nemen aangezien drie achterblijvers tussen Button en Vettel vast zaten.

GP Singapore 2011 - Schumacher Crash

De safety car was ook goed voor Lewis Hamilton. Tijdens de race vroeg hij even aan het team waarom hij eigenlijk nog op het circuit vertoefde, maar uiteindelijk finishte hij wel als vijfde. Een knappe prestatie gezien het feit hij op een bepaald moment zelfs op de twintigste positie reed. Mark Webber maakte ook veel plaatsen goed en toonde enkele knappe inhaalmanoeuvres, waarvan één op Fernando Alonso. De Australiër behaalde zo nog de derde podiumplek. Jenson Button op zijn beurt lijkt meer en meer de eerste man te worden bij McLaren, terwijl Hamilton de weg steeds meer kwijt lijkt te raken. Button finishte alweer als tweede. Hoewel hij op het einde nog dicht bij Vettel kwam, was het duidelijk dat de Duitser de wedstrijd gewoon controleerde. Van Vettel zullen we nog vaak horen in de toekomst, dit jaar zal hij zichzelf alvast opvolgen als Weltmeister. (Foto’s: GPUpdate.net/F1Fanatic)

GP Singapore 2011 - Podium

Resultaten

Pos. Rijder Team Tijd
1. deSebastian Vettel Red Bull 1:59:06.757
2. ukJenson Button McLaren +1.737
3. auMark Webber Red Bull +29.279
4. esFernando Alonso Ferrari +55.449
5. ukLewis Hamilton McLaren +1:07.766
6. ukPaul di Resta Force India +1:51.067
7. deNico Rosberg Mercedes +1 Ronde
8. deAdrian Sutil Force India +1 Ronde
9. brFelipe Massa Ferrari +1 Ronde
10. mxSergio Perez Sauber +1 Ronde
11. vePastor Maldonado Williams +1 Ronde
12. chSebastien Buemi Toro Rosso +1 Ronde
13. brRubens Barrichello Williams +1 Ronde
14. jpKamui Kobayashi Sauber +2 Ronden
15. brBruno Senna Lotus Renault +2 Ronden
16. fiHeikki Kovalainen Team Lotus +2 Ronden
17. ruVitaly Petrov Lotus Renault +2 Ronden
18. beJerome d` Ambrosio Virgin +2 Ronden
19. auDaniel Ricciardo HRT +4 Ronden
20. itVitantonio Liuzzi HRT +4 Ronden
21. esJaime Alguersuari Toro Rosso +5 Ronden

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...