Audi legt patent RS5 Cabrio vast

Audi RS5 Cabrio Patentfoto
Het lijkt erop dat we binnenkort ook een cabriovariant van de RS5 zullen mogen verwelkomen, althans dat tonen enkele gelekte patentfoto’s.

Officieel heeft Audi nooit gesproken over de komst van een cabrioversie voor de RS5, maar het idee doet al langer de ronde op verschillende websites. Nu hebben we echter een concrete aanwijzing over de komst van de RS5 Cabrio, de patentfoto’s tonen ons namelijk dat Audi volop bezig is met de ontwikkeling van het model. Het gaat uiteraard om de facelift van de RS5, duidelijk te zien aan de aangepaste koplampen.

De Audi RS5 Cabrio zal het moeten opnemen tegen de M3 Cabrio en krijgt onder de motorkap een 4.2-liter grote V8 met 450 pk en 430 Nm koppel. Het vermogen zal ongetwijfeld net als in de RS5 Coupé gekoppeld worden aan Audi’s zeventraps S-Tronic automaat met dubbele koppeling en Quattro vierwielaandrijving. Meer details volgen ongetwijfeld binnenkort. (Via: Carscoop)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...