Frankfurt ’11: Maserati Kubang

Maserati Kubang
Maserati verraste op het autosalon van Frankfurt met de Kubang, de voorbode voor de allereerste SUV van het merk.

SUV’s zijn big business, zeker in het Midden Oosten en Rusland, daarom kon een luxemerk als Maserati in deze tak van de automarkt niet achter blijven. Nu Fiat zich heeft ingekocht bij Chrysler en ook Jeep onder zijn hoede heeft kon Maserati duchtig de rekken van het Amerikaanse merk plunderen. De Maserati Kubang is dan ook gebaseerd op de Jeep Grand Cherokee. Het is trouwens niet de eerste keer dat Maserati een SUV Concept toont, in 2003 liet het al een conceptversie zien, en ook toen droeg de wagen de naam Kubang.

Erg veel details geeft Maserati nog niet vrij over de Kubang, het merk is wel trots dat het specifiek door Maserati ontwikkelde motoren zal herbergen. Deze zullen worden ontwikkeld door Paolo Martinelli, en worden gebouwd door Ferrari. De motoren zullen daarnaast worden gekoppeld aan een 8-trapsautomaat. Verder zal Maserati er ondanks het feit dat bepaalde delen op de Grand Cherokee gebaseerd zijn, er alles aan doen om de look & feel van de wagen naar Maserati standaarden te tillen.

Wat zeggen jullie? Maken of Kraken?

Deel dit bericht:

1 reactie op "Frankfurt ’11: Maserati Kubang"

  1. kristofl 18-09-2011 om 21:53

    KU-BANG!  Leuke naam! Leuke auto, een beetje lompe grill maar verder interessante premium-suv.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...