Frankfurt ’11: Lamborghini Gallardo ST Stradale

Lamborghini Gallardo LP570-4 Super Trofeo Stradale
Lamborghini toont in Frankfurt de meest hardcore en tegelijk laatste Gallardo.

Lamborghini blijft volhouden dat de Gallardo LP570-4 Super Trofeo Stradale afgeleid is van de racewagen uit het Super Trofeo kampioenschap. Hij deelt daarmee een manueel verstelbare achterspoiler uit koolstofvezel en een motorkap uit hetzelfde materiaal die met een quick-release systeem verwijderbaar is. Wij zien echter meer gelijkenissen met de Gallardo Superleggera. De Super Trofeo Stradale heeft immers eveneens precies 570 pk en onderging exact hetzelfde dieet. Beide wagens wegen 1.340 kg.

De Lamborghini Gallardo LP570-4 Super Trofeo Stradale sprint van 0-100 km/u in 3,4 seconden, de topsnelheid bedraagt 320 km/u. De wagen zal in gelimiteerde oplage verkocht worden, slechts 150 stuks zullen een eigenaar vinden. Elke Super Trofeo Stradale krijgt het “Rosso Mars” koetswerkkleur, aangezien rood altijd de symbolische kleur is geweest van Italiaanse racewagens. Mat zwarte accenten breken het rood hier en daar. Nogal contradictorisch: je kan de Super Trofeo Stradale uitrusten met een navigatiesysteem en andere luxe-gadgets. De prijs is nog niet bekend.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...