Frankfurt ’11: Ford Fiesta ST Concept

Ford Fiesta ST Concept
Nog geen definitieve versie, maar toch een Fiesta ST Concept in Frankfurt.

Hoewel we naast de Focus ST reeds een voor de productie rijpe Fiesta ST verwachtten op het autosalon van Frankfurt, stond de wagen er slechts als concept. De Fiesta ST werd geïnspireerd door de Fiesta WRC, beide wagens hebben een 1.6-liter EcoBoost onder de motorkap. Het vermogen van de Fiesta ST Concept komt neer op 180 pk, terwijl het motorkoppel 240 Nm bedraagt.

De Fiesta ST Concept is bovendien milieuvriendelijk, hij verbruikt relatief weinig en de CO2-uitstoot bedraagt minder dan 140 g/km. Of dat ST-kopers boeit is echter de vraag, zij zullen liever weten dat de sprint van 0-100 km/u voorbij is na 7 seconden en de topsnelheid iets meer dan 220 km/u bedraagt. Een productieversie zou niet lang meer op zich laten wachten.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...