Frankfurt ’11: Ford Evos Concept

Ford Evos Concept
Vier vleugeldeuren en een hybride aandrijving: maak kennis met de Ford Evos Concept.

Als de Evos Concept zoals Ford zelf zegt een beeld geeft van het toekomstige design bij het merk, dan voorspellen wij gouden jaren voor de autobouwer. De Evos Concept is een sexy vierdeurs fastback die plaats biedt aan vier personen. De strak uitgesneden koplampen, het brede spoor en niet twee, maar vier futuristische vleugeldeuren springen meteen in het oog. De Evos Concept is 4,50 m lang, 1,97 m breed en 1,36 m hoog. Het concept wordt aangedreven door een benzinemotor in samenwerking met een elektromotor. Beiden kunnen afzonderlijk of samen werken, naargelang de maximale efficiëntie op het moment.

De wagen zou trouwens zelf beslissen wat het meest efficiënt is aan de hand van trajectgegevens, weers- en verkeersinformatie. Het klinkt nogal futuristisch, maar Ford ziet het in de nabije toekomst allemaal gebeuren. De wagen zou meer en meer fungeren als een persoonlijke assistent van de bestuurder, verschillende taken van zijn schouders nemend. De lichten binnenshuis doven, de garage sluiten, het interieur voorverwarmen wanneer je elke morgen naar je werk vertrekt: slechts enkele taken die de Evos uitvoert en dat allemaal automatisch! De ideeën zijn er al, nu nog de uitvoering. We zullen er nog even geduld moeten voor uitoefenen, voor dat toekomstige design hopelijk iets minder.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Frankfurt ’11: Ford Evos Concept"

  1. ixke 16-09-2011 om 12:29

    veel blabla maar de deuren zien we niet open …

Reageer

Reactie aan het plaatsen...