Frankfurt ’11: Suzuki Swift Sport

Suzuki Swift Sport
De nieuwe Suzuki Swift Sport is een stuk sportiever dan zijn voorganger. En zo ziet hij er ook uit.

Hij lijkt lager op zijn poten te staan en krijgt een grotere grille. Zijn compacte afmetingen blijven weliswaar behouden: 3,89 m lang, 1,69 m breed en 1,51 meter hoog. Aan de binnenkant zijn er verschillende sportieve accenten terug te vinden, die ook aan de chauffeur een sportief gevoel moeten geven. Bovendien zou het interieur kwalitatiever zijn dan voorheen.

Onder de motorkap vinden we een 1.6 liter groot atmosferisch benzineblok terug. Dat blok levert meer vermogen – 136 pk – dan zijn voorganger en verbruikt tegelijkertijd minder. Win-win heet zoiets. De motor wordt aan een manuele zesbak gekoppeld die een combinatie zoekt tussen sportiviteit en milieuvriendelijkheid. Een nieuwe ophanging moet voor een sportiever weggedrag zorgen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...