Frankfurt ’11: Renault Frendzy Concept

Renault Frendzy Concept
Als Renault naar een autosalon gaat, is er meestal wel ergens een conceptmodel te bespeuren. Voor Frankfurt is dat de Renault Frendzy.

De Frendzy werd ontwikkeld onder leiding van Laurens van den Acker en het concept moet in feite een kantoor op wielen voorstellen. Maar naast een kantoor op wielen, kan de wagen evengoed een comfortabele familiewagen zijn. De nieuwe Renault Kangoo? De Frendzy Concept lijkt er alleszins redelijk sterk op.

De Frendzy kreeg een asymmetrisch design, aan de ene kant vinden we een traditionele deur terug, terwijl er aan de andere kant een schuifdeur terug te vinden is, een schuifdeur met bovendien een 37″ scherm erin verwerkt. Het scherm is naar buiten gericht en kan informatieve boodschappen weergeven. Benieuwd of we dat bij de Kangoo van 2020 ook terug gaan vinden.

Aan de binnenkant ziet de Frendzy Concept er ongelooflijk trendy uit. Een groen licht komt uit het dashboard en geeft een nogal koele indruk. Maar als je met de familie in de wagen zit, kan je de familie-modus activeren en dan wordt de sfeer wat warmer dankzij een oranje binnenlicht. In het dashboard vinden we een BlackBerry PlayBook, eens iets anders dan de iPads die alomtegenwoordig geworden zijn.

Zoals dat tegenwoordig hoort, beschikt de Frendzy Concept over een milieuvriendelijke aandrijving, in dit geval geen hybride maar enkel een elektromotor. De Frendzy beschikt over een vermogen van 60 pk en een koppel van 226 Nm. De topsnelheid komt neer op 130 km/u.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...