Frankfurt ’11: Mazda CX-5

Mazda CX-5
Mazda komt met een compacte versie van haar CX-7. Aanschouw de Mazda CX-5.

De CX-5 toont ons niet alleen behoorlijk wat onderdelen die uit de duurzame SkyActiv-filosofie van Mazda voortgroeiden, maar ook de nieuwe Kodo-designtaal die aanspraak maakt op vloeiende lijnen. De CX-5 staat op een modulair chassis dat in de toekomst niet enkel voor de CX-5, maar voor alle modellen tussen de Mazda3 en de CX-7 gebruikt zal worden.

Mazda levert de Mazda CX-5 met een 173 pk sterke dieselmotor die bovendien 420 Nm koppel levert. De motor wordt aan een manuele zesbak gekoppeld en is 20% zuiniger dan zijn voorganger. Zijn CO2-uitstoot zou neerkomen op 120 gram per km, wat zeker niet slecht is voor een wagen van zijn formaat.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...