Frankfurt ’11: Ford Focus/Fiesta ECOnetic

Ford Fiesta ECOnetic
De nieuwe Ford Focus en Fiesta ECOnetic verbruiken voortaan opnieuw iets minder.

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: de Ford Fiesta ECOnetic stoot slechts 87 gram CO2 per km uit, de Focus ECOnetic 89 gram. De 1.6-liter dieselmotor heeft bij de Fiesta genoeg aan gemiddeld 3,3 l/100 km, de Focus verbruikt slechts 0,1 l/100 km meer. De reductie in emissie en verbruik zijn vooral te danken aan het Start/Stop-systeem en het Smart Regenerative Charging systeem. Verder snoert Ford de mond van critici die zeggen dat een dieselmotor meer NOx partikels uitstoot. Ford introduceert namelijk een NOx-val, waarbij de deeltjes worden geabsorbeerd en vervolgens worden afgebroken tot stikstof en water.

Minder troposferische ozonvorming is het gevolg en dus ook minder aantasting van het koetswerk. De Focus en Fiesta ECOnetic zijn uiterlijk te herkennen aan de ECO wieldeksels en dito banden, lucht- en rolweerstand worden zo verminderd. Natuurlijk is er ook een ECOnetic badge die achterop de wagen plakt. Beide wagens beschikken ook over actieve koetswerkelementen om de luchtstroom rondom de wagen te optimaliseren. Zo is er bijvoorbeeld de Active Grille Shutter, die de grille bij hogere snelheden sluit. Beide wagens zullen begin 2012 gelanceerd worden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...