Frankfurt ’11: Ferrari 458 Spider

Ferrari 458 Spider
De Ferrari 458 Spider is ongetwijfeld een der meest sexy cabrio’s ooit gebouwd.

De 458 Italia is zonder twijfel een echt pareltje, de dakloze variant doet er nog een schepje bovenop. Wie vermogend en geïnteresseerd is, zal wel nog even geduld moeten hebben. De productie zou pas starten in januari 2012, met hoogstwaarschijnlijk een wachttijd van om en bij het jaar. Wat meteen opvalt: de 458 Spider krijgt geen stoffen dak, maar een ingenieuze hardtop vervaardigd uit koolstofvezel. Het ingenieuze systeem moffelt het dak weg in amper 14 seconden, het terug sluiten neemt even veel tijd in beslag.

Motorisch is er niets gewijzigd, bij 9.000 toeren per minuut perst de 4.5-liter V8 er nog steeds 570 pk uit. Hoewel we het blok niet meer zien liggen, kunnen we nu nog meer genieten van de sublieme sound die het voortbrengt. Het gewicht nam wel lichtjes toe met 50 kg tot 1.430 kg. De sprint van 0-100 neemt 4,3 seconden in beslag, de topsnelheid ligt 7 km/u lager dan die van de coupé. Aan 318 km/u topless over het wegdek scheuren blijft echter enorm waanzinnig…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...