Frankfurt ’11: Chevrolet Miray Concept

Chevrolet Miray Concept
In Frankfurt staat een verder geëvolueerde versie van de Miray Concept, eerder voorgesteld op het autosalon van Seoul.

De Chrevolet Miray Concept tracht de band tussen wagen en bestuurder naar nieuwe dimensies te tillen. De hybride sportwagen wordt aangedreven door een 1.5-liter turbo benzinemotor geassisteerd door twee 15 kW elektromotoren. Volledig elektrisch rijden is mogelijk, de lithium-ion batterijen worden opgeladen met gerecupereerde remkracht. Bovendien kan men overschakelen van voorwiel- naar achterwielaandrijving. Verder beschikt de wagen over een Start/Stop-systeem en een versnellingsbak met dubbele koppeling.

Het uiterlijk van de Miray Concept is vrij futuristisch en doet wel eens denken aan een straalvliegtuig. De aan Chevrolet eigen dubbele grille wordt geflankeerd door LED koplampen, de voor- en achterbumper moeten nostalgie oproepen naar verscheidene Corvette’s uit het verleden. Carbon spoilers helpen de downforce en luchtstroom te controleren. Van bovenaf gezien heeft de cabine een unieke diamantvorm. Langszij vallen meteen de enorme velgen op die vervaardigd werden uit een aluminium-carbon composiet, vooraan zijn ze 20-inch groot, achteraan zelfs 21-inch. De buitenspiegels werden vervangen door intrekbare camera’s.

Het interieur van de Miray is tenslotte een mengeling van aluminium, leder, witte en andere metalen oppervlakken. De designers trachten alle nodige informatie op een unieke manier weer te geven door het gebruik van projectie op het instrumentenpaneel. De informatie voor de bestuurder werd onderverdeeld tot slechts drie zones, geen afleiding veroorzakend. Een luxueus gevoel wordt opgeroepen door een specifieke belichting. Een interessant detail tenslotte is de centraal gepositioneerde start-knop, waarbij na het indrukken de centrale meters oprijzen als in een straalvliegtuig. Camera’s vooraan de wagen werken in samenwerking met de GPS en vullen de navigatie-informatie aan met real-time video.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...