Frankfurt ’11: Abarth 695 Competizione

Abarth 695 Competizione
Op de Abarth-stand vinden we de meest hardcore variant van de Abarth 500 terug: de 695 Competizione.

Dat de wagen zo hardcore is, valt vooral op aan het feit dat de hele achterbank uit de wagen werd gesleurd en plaats moest maken voor een rolkooi. Veel ruimte in de kofferbak dus, geen plaats voor meer dan 2 inzittenden weliswaar. De stoelen zijn een stuk vetter dan de standaard stoelen, er werd onder meer gebruik gemaakt van koolstofvezel om ze lichter te maken. Ook op het dashboard vinden we koolstofvezel terug.

Onder de motorkap ligt een 1.4 liter groot benzineblok dat maar liefst 180 pk levert, behoorlijk veel voor een dergelijke compacte wagen. De wagen staat op 17″ velgen en krijgt de buitenkleur Grigio Campovolo, genoemd naar een vliegveld in de buurt van waar de eerste Abarths gemaakt werden. De motor wordt aan een automatische vijfbak gekoppeld, met schakelflippers aan het stuur.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...