Frankfurt ’11: Smart Forvision Concept

Smart Forvision Concept
Smart toont in Frankfurt de Forvision Concept: een futuristische Fortwo met plastic wielen.

De Smart Forvision Concept werd in samenwerking met het Duitse BASF ontwikkeld. De kleine Smart werd volgestouwd met innovatieve technologieën. Zo zitten bijvoorbeeld zonnecellen in het dak geïntegreerd die energie opwekken voor de multimediatoepassingen en ventilators van de airco. De stoelen op hun beurt werden bedekt met een hoogtechnologisch ‘e-textile’, zodat warmte beter gereguleerd wordt.

Lichtgewicht is de kern bij deze Smart. Daarom kreeg de Forvision Concept wielen vervaardigd uit plastic met een gewichtsverlies van 3 kg per wiel als gevolg. De deuren werden vervaardig uit een lichtgewicht composietmateriaal. De aandrijving van de futuristische Forvision gebeurt logischerwijs volstrekt elektrisch, specificaties werden echter niet vrijgegeven.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...