Frankfurt ’11: Peugeot HX1

Peugeot HX1
Werkt Peugeot aan een sportief model dat veel mensen kan vervoeren? De Peugeot HX1 Concept doet vermoeden van wel.

Als je de wagen aan de buitenkant ziet, zou je het niet zeggen, maar er passen wel degelijk zes mensen in de HX1 Concept. Daar waar dergelijke modellen niet bepaald sportief zijn, slaat de Peugeot HX1 een radicaal andere richting in met zijn gestroomlijnd design. De wagen is bovendien redelijk zuinig en beschikt over actieve koetswerkelementen die de aerodynamische eigenschappen van dit conceptmodel aanpassen aan de rijsituatie.

De deuren scharnieren aan de bovenkant van de wagen, dit om de instap gemakkelijker te maken. De HX1 is een hybride model. We vinden een 2.2 liter grote dieselmotor terug en een elektromotor. De verbrandingsmotor drijft de voorwielen aan, de elektromotor neemt de achterwielen voor zijn rekening. Het totale vermogen komt neer op 204 pk, het verbruik blijft beperkt tot 3,2 liter per 100 km.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...