Frankfurt ’11: Peugeot 508 RXH

Peugeot 508 RXH
Peugeot gaat iets meer upmarket met de Peugeot 508 RXH, een dieselhybride.

De 508 RXH gaat de Audi A4 Allroad achterna en staat iets hoger op zijn poten dan de standaard 508. Danzkij robuustere wielomlijstingen en een hogere bodemvrijheid moet de wagen off-road ook kunnen functioneren, al zal hij niet geschikt zijn voor het echte off-road werk. Aan de voorkant onderscheiden drie verticale LED-lampjes de 508 RXH van een standaard 508.

Onder de motorkap ligt een 2.0 liter grote dieselmotor die samen met een elektromotor 200 pk levert in het totaal. De kracht van de dieselmotor gaat naar de voorwielen, de elektromotor drijft de achterwielen aan. Deze semi-off-roader beschikt dus over vierwielaandrijving. Zijn verbruik komt neer op 4,2 liter per 100 km en tijdens het rijden stoot hij 109 gram CO2 uit per km.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...