Frankfurt ’11: MINI Coupe

MINI Coupe
Volktrekker op de stand van MINI in Frankfurt is de nagelnieuwe MINI Coupé.

De tweezitscoupé moet de sportieve MINI van het gamma worden. Dankzij zijn lage daklijn en zeer scherpe A-stijlen ziet de wagen er alleszins al sportief uit. De MINI Coupé staat 52 mm dichter tegen de grond dan een standaard MINI, dus hij zou ook aardig op de baan moeten liggen, met een laag zwaartepunt. Het gewicht ligt jammer genoeg 25 kg hoger dan de standaard MINI.

Er passen vier viercilinder motoren onder de motorkap. 3 daarvan rijden op benzine, een vierde doet dat met diesel. De topversie is de MINI Coupé John Cooper Works met een vermogen van 211 pk. De sprint van nul naar honderd is daarmee in 6,4 seconden geklaard. De diesel koop je dan weer voor zijn verbruik, dat met 4,3 liter per 100 km behoorlijk gunstig is.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...