Frankfurt ’11: Mercedes SLS AMG Roadster

Mercedes SLS AMG Roadster
In Frankfurt toont Mercedes de dakloze variant van de SLS AMG.

Geen dak, geen vleugeldeuren. Voortaan stap je in een SLS zonder sukkelen via twee conventionele deuren of spring je er gewoon in zonder deze te openen. Aangezien de wagen minstens 204.490 euro kost, zouden we toch eerder voor de eerste optie gaan. Bovendien geen hardtop, maar een stoffen kap voor de SLS AMG Roadster. De ingenieurs bij Mercedes haalden alles uit de kast om windgeluiden en vibraties tegen te gaan. De kap kan bovendien automatisch openen in 11 seconden tot snelheden van 50 km/u.

Dat de SLS AMG Roadster er prachtig uitziet, behoeft geen uitleg. Een coupé tot roadster omtoveren, zorgt meestal wel voor wat extra gewicht. De roadster legt echter slechts 40 kg meer in de schaal dan de coupé. Een sprint van 0-100 km/u is nog steeds mogelijk in 3,8 seconden dankzij het 6.2-liter V8 motorblok dat een vermogen levert van 571 pk. De 300 km/u grens overschrijden is zowel mogelijk met als zonder kap. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 317 km/u.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...