Frankfurt ’11: Citroen Tubik Concept

Citroen Tubik
Geen autosalon zonder conceptmodellen! Citroën neemt de Tubik Concept mee!

De Citroën Tubik wil ervoor zorgen dat de reis zelf minstens even belangrijk wordt als aankomen op de bestemming. Daarom ontwierp het merk een busje dat qua design geïnspireerd werd op het legendarische H-Type busje dat Citroën vroeger bouwde. Binnenin is er plaats voor maar liefst 9 inzittenden, die van al het mogelijk comfort kunnen genieten dat ze maar kunnen wensen. Het interieur is zeer moduleerbaar, om echt voor iedereen comfortabel te kunnen zijn.

Onderhuids vinden we de HYBRID4-technologie, waarbij een dieselmotor de voorwielen aandrijft en een elektromotor hetzelfde doet met de achterwielen. In tegenstelling tot conventionele busjes, beschikt de Tubik Concept over deuren die naar boven openslaan. Dat de wagen op die manier niet in productie gaat, staat zo goed als vast, maar het zou leuk zijn enkele elementen van de Tubik terug te vinden in toekomstige Citroëns.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...