Frankfurt ’11: Citroen DS5

Citroen DS5
Dat Citroën terug een extravagant merk genoemd mag worden, wordt nogmaals bewezen door de Citroën DS5.

De DS5 is de derde telg van de DS-reeks van Citroën, een reeks die het premium-segment opzoekt. De DS5 is een unieke verschijning. Hij houdt het midden tussen een crossover, een GranTurismo en een break. Aan de binnenkant zijn de materialen van hoge kwaliteit en ook het rijplezier zou van hoge kwaliteit moeten zijn. De cockpit werd rondom de bestuurder gebouwd om voor een comfortabel gevoel te zorgen.

De meest spraakmakende motorisatie is een hybride motorisatie. Dankzij een dieselmotor en een elektromotor beschikt de wagen over 200 pk en vierwielaandrijving. Zijn uitstoot blijft tegelijkertijd beperkt tot 99 gram CO2 per km. Deze technologie heet HYBRID4 en is ook terug te vinden bij zusterbedrijf Peugeot.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...