Frankfurt ’11: BMW i8

BMW i8
Een merk als BMW wil geassocieerd worden met sportiviteit. De BMW i8 moet die sportiviteit combineren met milieuvriendelijkheid.

De BMW i8 ziet er alleszins uit als een sportwagen dankzij zijn radicale design en zijn vloeiende lijnenspel. Op het eerste zicht zou je niet zeggen dat dit model een hybride is dus. Maar onder de motorkap vinden we naast een 1.5 liter grote driecilindermotor ook nog een elektromotor terug. De verbrandingsmotor levert 220 pk, de elektromotor levert 130 pk. Samengeteld komt het vermogen neer op 354 pk en 550 Nm. Nul naar honderd hoeft maar 5 seconden in beslag te nemen.

Het officiële verbruik bedraagt 2,7 liter per 100 km. De batterijen kunnen in 2 uur opgeladen worden in een 220V stopcontact en verder kan de wagen 35 km zuiver elektrisch rijden, zonder dus maar één druppel brandstof aan te wenden. Dankzij lichte materialen hoeft de i8 maar 1.480 kg te wegen. Binnenin is er plaats voor 2 personen en 2 minder grote personen. Tegen 2014 zou dit model op de markt moeten komen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...