Frankfurt ’11: BMW i3

BMW i3
BMW toont haar elektrisch gamma op de IAA. Het meest toegankelijke model is de BMW i3.

De BMW i3 is het eerste elektrische model dat BMW op de markt zal brengen en in grote oplage zal produceren. De volledig elektrische aandrijflijn beschikt over 170 pk en 250 Nm. De sprint van nul naar honderd neemt 7,9 seconden in beslag en de topsnelheid bedraagt 150 km/u. Geen voorwielaandrijving voor deze stadsmus, alle kracht gaat naar de achterwielen.

Op een volle batterij zou men tussen de 130 en de 160 km moeten kunnen afleggen. Een volledige laadbeurt neemt 6 uur in beslag, maar op één uur tijd kan je de batterij al op 80% van haar totale vermogen brengen. De BMW i3 beschikt over suicide doors en binnenin is de wagen volgestouwd met moderne technologieën. In 2013 zou het model in productie gaan.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...