Frankfurt ’11: Volkswagen Beetle

Volkswagen Beetle
Volkswagen toont in Frankfurt de kever van de nieuwste generatie.

De nieuwe Volkswagen Beetle debuteerde reeds in Shangai, maar Frankfurt is het eerste Europees salon waar hij de stand bevolkt. De tweede reïncarnatie van de Volkswagen Kever werd alvast een stuk mannelijker. De wagen werd platter, 8 cm breder en 15 cm langer dan zijn voorganger. De Beetle heeft alvast het uiterlijk in huis om een groter succes te worden dan de vrouwelijke New Beetle uit 1998.

Onder de motorkap krijgt de Beetle enkel turbogeladen viercilinder motoren. De drie TSI benzinemotoren leveren een vermogen van 105 pk, 160 pk en maximaal 200 pk. Twee TDI dieselmotoren leveren 105 pk en 140 pk. De zuinigste Beetle verbruikt gemiddeld slechts 4,3 l/100 km. Met welke kleur de Beetle het best staat, kan je hieronder zelf uitmaken.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...