Frankfurt ’11: Seat Exeo Facelift

Seat Exeo Facelift
De Seat Exeo blijft ook na de facelift niets meer dan een A4-afgeleide.

Iedereen weet ondertussen dat de Seat Exeo, die in 2008 gelanceerd werd, niets anders was dan een licht gemodificeerde Audi A4 van de vorige generatie. Met de facelift krijgt de Exeo voortaan LEDs in de lichtblokken, nóg meer A4 dus. Deze lichtblokken zijn bovendien een stuk scherper uitgesneden dan voorheen. Verder is er keuze uit een nieuw gamma 17-inch en 18-inch lichtmetalen velgen.

Onder de motorkap werd iets meer gewijzigd. De TDI dieselmotoren, eveneens afkomstig van het moederhuis, werden een stuk schoner en zuiniger. Een introductie van een start/stop-systeem hielp zowel het verbruik als de CO2-uitstoot terug te dringen. De sedan komt zelfs onder de 130 g/km grens te zitten. Een iets vlotter rijdende Exeo is de 2.0-liter TSI met een vermogen van 210 pk. Maar of de A4-afgeleide daar echt spannend door wordt, betwijfelen we ten zeerste.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...