Frankfurt ’11: Opel Zafira Tourer

Opel Zafira Tourer
Opel brengt in Frankfurt ook de nieuwe Opel Zafira Tourer mee, de grotere broer van de Zafira.

De Zafira Tourer krijgt niet alleen een nieuwe styling aangemeten, ook de moduleerbaarheid werd bevorderd dankzij het Flex7-zetelsysteem. Daarbij kan de derde zetelrij volledig neergeklapt worden in de koffervloer en werd de tweede zetelrij volledig hertekend met drie afzonderlijke individuele zetels die onafhankelijk van elkaar kunnen neerklappen en verschuiven. Elke zetel kan namelijk over een rail van 210 mm in de lengte worden verschoven. Optioneel kan zelfs een ‘Lounge Seating’-systeem worden toegevoegd, waarmee de Zafira Tourer het comfort en de ruimte van een royale limousine kan bieden. In de kofferruimte is plaats voor 710 liter bagage in de configuratie met vijf zitplaatsen, klap je alle zetels neer dan kan tot 1.860 liter bagage worden vervoerd. Verder kunnen allerlei Flex-systemen worden toegevoegd, zoals een FlexConsole, een FlexFix fietsendrager en het FlexRide systeem waarmee de ophanging naar wens kan ingesteld worden.

Onder de motorkap van de Opel Zafira Tourer zal bij de lancering keuze zijn tussen 6 verschillende motoren. Het gaat om drie versies van de 2.0 CDTI turbodieselmotor, met 110, 130 of 165 pk. Daarnaast is er langs benzinezijde de keuze tussen een atmosferische 1.8 met 115 pk of een 1.4 ECOTEC met 120 of 140 pk. Met uitzondering tot de 1.8 is er de keuze tussen een handgeschakelde of automatische zesversnellingsbak. De 1.8 wordt steeds aan een manuele vijfbak gekoppeld en wordt in tegenstelling tot alle andere motoren niet uitgerust met de nieuwe Start/Stop-technologie van Opel. Later volgt nog een superzuinig ecoFLEX-model en een versie met CNG en LPG.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Frankfurt ’11: Opel Zafira Tourer"

  1. kristofl 13-09-2011 om 22:58

    Op zo’n grote auto vind ik die V vormige lichten wel nog nice. Op de Ampera staan ze iets te lomp.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...