Frankfurt ’11: Opel Astra GTC

Opel Astra GTC
Opel komt in Frankfurt met een meer sportief gevormde Astra, de Astra GTC!

De Opel Astra GTC is de sportieve driedeurs coupévariant van de Opel Astra. Daarbij zijn niet alleen de looks sportief, ook het weggedrag en de rijbeleving zou dat moeten zijn. Daarvoor sleutelde Opel aan de afstelling van de wagen, met een HiPerStrut vooras die in perfecte harmonie werkt met de achteras. Die ophanging is namelijk gelijkaardig aan dat van de Opel Insignia OPC, daarnaast staat de Astra GTC 1,5 cm lager tegen de grond en is de wielbasis 1 cm langer en het spoor vooraan 4 cm breder. Ook qua velgenmaat vinden we de sportieve instelling terug, met keuze tussen 17 en 20″ vergezeld van sportbanden. Het chassis kan daarnaast adaptief worden ingesteld dankzij het FlexRide systeem.

Bij de lancering zullen er vier motoren beschikbaar zijn, maar Opel laat weten dat er nog enkele krachtigere motoren in de aantocht zijn. Een 2-liter grote dieselmotor levert 165 pk en 380 Nm. Nul naar honderd duurt 8,9 seconden, de topsnelheid komt neer op 210 km/u, terwijl het verbruik beperkt blijft tot 4,9 liter per 100 km. Met een tank van 56 liter groot kan deze motor je 1.100 km ver brengen.

Verder is er nog een 1.4 liter grote turbomotor die ofwel 120 pk ofwel 140 pk levert, afhankelijk van zijn configuratie. Beide motoren beschikken over 200 Nm en een manuele zesbak. Hun verbruik komt neer op 5,9 liter per 100 km. De meest krachtige benzinemotor levert 180 pk uit een 1.6 liter groot blok en kan een topsnelheid van 220 km/u aan. In 2012 komt Opel met een OPC-versie van dit model. De motoren zijn voorzien van een start/stop-systeem.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...