Frankfurt ’11: Nieuwe Opel Combo

Opel Combo
Opel toont de nieuwe Combo die het in samenwerking met Fiat ontwikkelde.

De nieuwe Opel Combo werd duidelijk op basis van de Fiat Doblo gebouwd, daar moeten we niet moeilijk over doen. De karakteristieken van de wagen zijn dan ook identiek, met een afmeting van 4,39 of 4,74 meter afhankelijk van de gekozen uitvoering. Optioneel kies je bij de vrachtversie voor schuifdeuren, bij de personenwagen krijg je deze standaard. Qua laadruimte kan er met de lange wielbasis maximaal 4.600 liter mee, een absolute topwaarde in zijn klasse.

Onder de motorkap is er keuze uit zes motoren: vier diesels, één benzinemotor en één exemplaar dat draait op CNG (Compressed Natural Gas). Zowel de 1.3-liter als de 1.6-liter CDTI dieselmotoren leveren een vermogen van 90 pk. Laatstgenoemde motor is ook verkrijgbaar met een vermogen van 105 pk. De topdiesel tenslotte is een 2.0-liter CDTI die 135 pk levert. De 1.4-liter benzinemotor zorgt voor 95 pk en de milieuvriendelijke CNG-versie voor 120 pk. De zwakste motoren worden gelinkt aan een manuele vijfbak, de CNG-versie en de krachtigere CDTI’s aan een manuele zesbak. De 1.6-liter diesel met 90 pk is ook leverbaar met een automatische versnellingsbak.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...