Frankfurt ’11: Mercedes C63 AMG Black Series

Mercedes C63 AMG Coupe Black Series
De Mercedes C63 AMG Coupé Black Series is de krachtigste C-Klasse ooit.

Een C63 AMG Coupé is al vrij hevig, toch is hij niets vergeleken met de Black Series. Laatstgenoemde is breder, agressiever en lager. Een strakkere bumper, splitter en enorme luchtinlaten helpen je de wagen te onderscheiden. Ook de wielkasten werden noodzakelijk uitgeklopt vanwege het bredere spoor. Ze worden gevuld door velgen met maatje 19″. Achteraan werd de spoiler weggelaten, wel vinden we nog een dikke diffuser en vier trapeziumvormige gechromeerde uitlaten.

Het hart van de C63 AMG Coupé Black Series is een 6.2-liter V8 die een vermogen levert van 517 pk, het koppel is zoals we dat bij een AMG gewoon zijn eveneens enorm: 620 Nm. De motor wordt gelinkt aan een AMG Speedshift MCT zeventraps versnellingsbak, de Black Series sprint zo van 0-100 km/u in slechts 4,2 seconden. Een uitstekend weggedrag wordt verzorgd door een nieuwe AMG sportophanging met invloeden uit de racewereld, waarbij een persoonlijke set-up mogelijk is. Verder krijgt de Black series een sperdifferentieel en een ESP-systeem met drie verschillende standen. De monsterlijke wagen wordt gelanceerd vanaf januari 2012, de basisprijs bedraagt in Duitsland €115.430.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...