Frankfurt ’11: Land Rover DC100 Concept

Land Rover DC100
De Land Rover Defender zou in 2015 een radicaal andere opvolger krijgen. Land Rover peilt naar onze mening met de DC100.

De bedoeling van de DC100 is aftasten wat klanten verwachten van de nieuwe Defender, want een icoon verander je niet zomaar. De bedoeling van Land Rover is niet om afbreuk te doen aan de capaciteiten van de Land Rover Defender, hij zou nog steeds een alleskunner off-road blijven, maar hij moet wel in een moderner jasje, menen de Britten. En dat moderner jasje komt nog meer tot uiting in de DC100 Sport, die het dak eraf gooit en een felle kleur meekrijgt.

De eerste indruk is niet overal even positief. Als we even rondluisteren, horen we hier en daar de term golfkar of Kia Soul vallen. Toch wel 2 dingen waar Land Rover allicht niet mee geassocieerd wil worden. We zijn alleszins al geïnteresseerd in welke evolutie dit model zal doormaken en of de opvolger van de Defender zijn naam waardig zal zijn.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...