Frankfurt ’11: Jaguar C-X16

Jaguar C-X16
Op lange termijn wil Jaguar een compacte roadster in het gamma. De Jaguar C-X16 is daar een voorbode van.

Deze compacte tweezitter is 4,45 meter lang en is de meest compacte Jaguar die het Britse/Indiase merk bouwde sinds 1954. Onder de motorkap ligt een V6-motor die 380 pk en 450 Nm levert. Nul naar honderd sprinten duurt zo’n 4,4 seconden. De motor wordt gekoppeld aan een achttraps ZF-automaat. Een tussensprint van 80 km/u naar 120 km/u neemt 2,1 seconden in beslag.

De Jaguar C-X16 wordt uitgerust met een Push to Pass knop, waarmee de wagen tijdelijk over 90 pk en 235 Nm extra beschikt. De energie wordt door een elektromotor geleverd die gebruik maakt van batterijen die opgeladen worden door remenergie te recupereren. How cool is that!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...