Frankfurt ’11: Chevrolet Malibu

Chevrolet Malibu
Hoofdrolspeler op de Chevrolet-stand in Frankfurt is zonder twijfel de nieuwe Malibu.

Hoewel zijn wereldwijd debuut er reeds enige tijd opzit, maakt de Chevrolet Malibu zijn eerste Europese verschijning in Frankfurt. Vanaf volgend jaar wordt deze wagen het nieuwe vlaggenschip bij Chevrolet, de wagen was nooit eerder te koop op de Europese markt. De middenklasser draagt duidelijk invloeden van de sportieve Corvette en Camaro, waardoor de wagen een zeker atletisch uitzicht krijgt. Hoewel men bij Chevrolet in het interieur al snel denkt aan goedkope plastics, zou de Malibu daar verandering in brengen. Er werden meer hoogwaardige materialen gebruikt en er is keuze uit de laatste infotainment systemen.

Onder de motorkap komen zowel een viercilinder benzine- als dieselmotor te liggen. Zij leveren respectievelijk 164 pk en 169 pk. In Europa zijn beide motoren leverbaar met zowel een manuele als automatische versnellingsbak. De nieuwe Malibu is bovendien veilig: de wagen wordt afgeleverd met acht airbags en meerdere rijhulpsystemen. De wagen zal gebouwd worden in de Verenigde Staten, China en Zuid-Korea en wordt in de toonzaal verwacht vanaf 2012.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...