Frankfurt ’11: Audi Urban Concept (Spyder)

Audi Urban Concept
De Audi Urban Concept combineert sportiviteit met milieuvriendelijkheid.

Audi toont in Frankfurt een evolutionaire 1+1 zitter: de Urban Concept. De conceptcar werd specifiek ontwikkeld voor het stadsverkeer, maar heeft toch enkele kenmerken die weggelegd zijn voor sportwagens: een lichtgewicht constructie, 21-inch vrijstaande wielen, een extreem lage zitpositie en vleugeldeuren voor de Spyder. Instappen zal zo iets handiger verlopen dan in de reguliere Urban Concept, waar dat proces via het dak verloopt.

In de cockpit, die bestaat uit polymeer versterkt met koolstofvezel, is er plaats voor twee personen. De aandrijving gebeurt door 2 elektromotoren die samen 20 pk leveren en 47 Nm koppel. De Urban Concept sprint zo van 0-100 km/u (zijn topsnelheid) in 16,9 seconden. Energie wordt geleverd door twee Lithium-ion batterijen. De actieradius bedraagt 73 km, met een 400V stopcontact is het opladen reeds voorbij na 20 minuten.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...