Frankfurt ’11: Audi A8 Hybrid

Audi A8 Hybrid
In Frankfurt staat Audi met een wagen die we reeds enige tijd verwachtten: een hybride A8.

Op de stand van Audi in Frankfurt staat hij dan: een hybride A8. Denk bij hybride echter niet meteen aan een eco-mobiel die niet meer uit de startblokken geraakt, de A8 Hybrid beschikt over een vermogen van 245 pk. Een 2.0-liter TFSI levert 211 pk, een elektromotor zorgt voor de resterende 54 pk. Het gecombineerde motorkoppel bedraagt 480 Nm. Volledig elektrisch rijden is, althans voor even dan, mogelijk tot 100 km/u. Sportief rijden gaat echter ook nog, een sprint van 0-100 km/u werkt de limousine af in 7,7 seconden. De wagen topt af op 235 km/u.

De A8 Hybrid herken je aan enkele subtiele details. Zo doen de 10-spaaks velgen meteen denken aan de vorm van een turbine. Standaard zijn ze 18-inch groot, optioneel is 19-inch mogelijk. De wagen is ook verkrijgbaar met een exclusief koetswerkkleur: Arctic Silver. Enkele hybrid-badges helpen je verder het onderscheid te maken met een reguliere A8. De wagen beschikt standaard over LED-koplampen, een airco met 3 zones en een BOSE-geluidssysteem. De A8 Hybrid wordt begin 2012 in de showrooms verwacht.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...