Review: GP van Monza, Italie

GP Monza 2011
Sebastian Vettel eindigde na een foutloze race opnieuw bovenop het podium.

De Grote Prijs van Monza begon gisteren met een grote knal, die helaas al snel uitdoofde. Knal is hier ook letterlijk te interpreteren: Liuzzi verloor namelijk de controle voor de eerste chicane en kegelde Nico Rosberg en Vitaly Petrov uit de race. Held bij de start was Fernando Alonso, die als eerste door de chicane kwam na een start van de vierde positie. Vettel had na de safety car situatie echter niet veel tijd nodig om de Spanjaard opnieuw in te halen.

GP Monza 2011 Start

Vettel reed rustig weg in zijn Red Bull, die dit jaar duidelijk meer geschikt was voor het circuit van Monza. Heeft de Red Bull nog wel zwakke punten? Wij zijn ze dit jaar nog niet tegengekomen. Een groot deel van de race werd vervolgens gedomineerd door een duel tussen Michael Schumacher en Lewis Hamilton om de derde positie. Schumacher kon zijn bolide met hoge topsnelheid steeds voor Hamilton houden, de Brit kon zijn stuur na verloop van tijd wel opvreten. Toen Hamilton eenmaal passeerde, ging Schumacher buitenom in de volgende bocht en heroverde hij de derde plek. Pas na de eerste pit-stops raakte Hamilton voorbij de ervaren rot.

GP Monza 2011 Schumacher - Hamilton

Jenson Button was daar al eerder in geslaagd, na terug te vallen tot de 7de positie bij de start. Uiteindelijk eindigde Button nog voor Fernando Alonso, die genoegen moest nemen met een derde podiumplek. Sebastian Vettel hield de hele race het hoofd koel en behaalde een simpele overwinning. Teamgenoot Mark Webber ging het minder voor de wind, hij crashte zijn Red Bull in de Parabolica wegens een gebrek aan downforce. De Australiër was zijn voorvleugel immers diezelfde ronde kwijtgeraakt bij een aanrijding met Felipe Massa.

GP Monza 2011 Webber

Mark Webber was niet de enige pechvogel, slechts 16 van de 24 wagens bereikten de finish. Ook landgenoot Jérôme d’Ambrosio moest de race staken. Met een dubbele DRS-zone verwachtte men tenslotte een hele hoop inhaalmanoeuvres, die bleven echter gematigd. Sebastian Vettel is na Monza wel erg dichtbij een tweede WK-titel gekomen. Dat de Duitser een uitstekende wagen heeft, is duidelijk. Zonder het nodige talent, waarvan hij overloopt, zou het echter niet lukken. Wij gunnen het hem alvast, maar hopen toch op nog enkele spannende races voor de rest van het seizoen. (Foto’s: F1Fanatic)

GP Monza 2011 Podium

Resultaten

Pos. Rijder Team Tijd
1. deSebastian Vettel Red Bull 1:20:46.172
2. ukJenson Button McLaren +9.590
3. esFernando Alonso Ferrari +16.909
4. ukLewis Hamilton McLaren +17.417
5. deMichael Schumacher Mercedes +32.677
6. brFelipe Massa Ferrari +42.993
7. esJaime Alguersuari Toro Rosso +1 Ronde
8. ukPaul di Resta Force India +1 Ronde
9. brBruno Senna Lotus Renault +1 Ronde
10. chSebastien Buemi Toro Rosso +1 Ronde
11. vePastor Maldonado Williams +1 Ronde
12. brRubens Barrichello Williams +1 Ronde
13. fiHeikki Kovalainen Team Lotus +2 Ronden
14. itJarno Trulli Team Lotus +2 Ronden
15. deTimo Glock Virgin +2 Ronden
16. auDaniel Ricciardo HRT +14 Ronden

Deel dit bericht:

2 reacties op "Review: GP van Monza, Italië"

  1. Wolf 12-09-2011 om 21:35

    Het was een dag vol met helden. Alonso die vol over het gras ging, net zoals Vettel een paar ronden later. Schumi die met de macht der wanhoop rondenlang Hamilton achter zich hield ( soms iets te enthousiast breedmakend) maar toch ook Button; hij was veruit best van de rest. Hij ging Schumi in no time voorbij daarbij zijn teammaat snel achterlatend en ook Alonso werd opgevreten. Kortom, het was een dag vol heerlijk raceplezier. Jammer dat jullie landgenoot eigenlijk niet in beeld was. Wie zei dat F1 saai was, heft al twee seizoenen geen races meer bekeken.

  2. TDB 12-09-2011 om 22:20

    @Wolf

    Er waren inderdaad wel meerdere helden en F1 is zeker niet saai, anders zou ik er alvast niet naar kijken;) ! Toch heb ik dit seizoen al spannendere races gezien met iets meer duels!  

Reageer

Reactie aan het plaatsen...