Eerste foto’s: Audi A2 Concept

Audi A2 Concept
Audi heeft na de schetsen vorige week nu ook enkele foto’s vrijgegeven van de A2 Concept.

Vorige week kondigde Audi een opvolger aan voor de A2, al betreft het voorlopig enkel een concept. Audi mag echter niet achterblijven, de i3 van concurrent BMW is al bijna klaar voor de productie. Na de eerste schetsen hebben we nu toch alvast iets concreter fotomateriaal van de kleine vierzitter. Zoals we reeds vorige week meegaven, is de A2 Concept 3,80 meter lang, 1,69 m breed en 1,49 m hoog.

Onder de motorkap van de A2 Concept ligt een elektromotor, deze zou een continu vermogen leveren van 81 pk en een piekvermogen van 116 pk. Het motorkoppel bedraagt 270 Nm, meer dan genoeg voor deze kleine stadsmus. Sprinten van 0-100 km/u lukt in 9,3 seconden, de topsnelheid bedraagt 150 km/u. De autonomie van de batterijen bedraagt volgens Audi 200 kilometer, het opladen zou slechts 4 uur in beslag nemen. De A2 Concept zal voorgesteld worden in Frankfurt.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Eerste foto’s: Audi A2 Concept"

  1. kristofl 07-09-2011 om 22:32

    Kvind em wel ix hebben… Tis ix anders dan de stoere, boze audi blik. Deze ziet er guitiger uit zonder af te doen van het audi-design.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...