Nieuwe 1.6 dCi voor de Nissan Qashqai

Nissan Qashqai
Nissan zal de Nissan Qashqai aanbieden met een nieuwe 1.6 dieselmotor die zuiniger is geworden dan zijn voorganger.

De nieuwe dieselmotor stoot 129 gram CO2 uit en drinkt 4,9 liter diesel per 100 km. Geen slechte waarden voor een motor die 130 pk en een uitzonderlijk koppel van 320 Nm levert. In het begin van volgend jaar is de motor zelfs beschikbaar met een start/stop-systeem dat de uitstoot naar 119 gram per km en het verbruik naar 4,5 liter per 100 km terugdringt. Qua prestaties moet hij niet onderdoen voor de 2.0 dCi die hij moet vervangen.

Verder komen er nog enkele nieuwe opties op de Nissan Qashqai. Een AVM (Around View Monitor) geeft een vogelperspectief op de wagen, waardoor inparkeren gemakkelijker wordt. Verder kan je ook via kleine camera’s rondom kijken waar de wagen zich effectief bevindt. Er is ook een nieuwe CVT-automaat beschikbaar.

Rijtest Nissan Qashqai 2010

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...