Citroen toont Tubik Concept in Frankfurt

Citroen Tubik Concept
Citroën heeft een nieuw conceptmodel ontworpen: de Citroën Tubik. Reizen zou even belangrijk worden als de bestemming bereiken.

Het nieuwe concept moet een nieuwe denkpiste inzake mobiliteit uitdenken. Het excentrieke Franse merk stelt op het autosalon van Frankfurt een shuttle voor die op gebied van technologie thuishoort in een hoog gamma. Het busje moet ervoor zorgen dat mensen terug zin krijgen om te reizen. En dat bovendien op een milieuvriendelijke manier.

In de Tubik is er plaats voor maar liefst 9 passagiers. En bovendien zou er ook voldoende ruimte zijn voor bagage, wat wel zeer sterk is. Qua design is de Tubik geïnspireerd op de Citroën H-Type, die in de volksmond TUB werd genoemd. De naam is in één beweging ook verklaard! Het lijkt er overigens ook op dat de Tubik een knipoog is naar het Bulli Concept van Volkswagen.

Onderhuids is de wagen een hybride, hij maakt gebruik van de HYBRID4-technologie van de PSA-groep. Een dieselmotor, een elektromotor en vierwielaandrijving vormen daar de ideale groene combinatie voor de aandrijving van de wagen. De verbrandingsmotor ligt vooraan en drijft de voorwielen aan, de elektromotor ligt achteraan en doet de achterwielen draaien.

 

Deel dit bericht:

2 reacties op "Citroën toont Tubik Concept in Frankfurt"

 1. ixke 05-09-2011 om 13:23

  wauw, dáár wil ik best mee reizen, nog ergens een keukenblokje en een chemische pot erin en dan … wil er me iemand eentje opsturen naar hier ?
  tropische groet
  http://bahia.basix.cc

 2. MRM 05-09-2011 om 19:33

  Lijkt mij een beetje krap om een keuken én een wc te installeren!
  Maar aan de andere kant, ik zou er wel graag eens mee op reis gaan! 

Reageer

Reactie aan het plaatsen...