Officieel: Smart Forvision Concept

Smart Forvision Concept
De Smart Forvision Concept toont in Frankfurt hoe een Fortwo er in de toekomst kan uitzien.

De Smart Forvision tilt de lat nog iets hoger dan de Forspeed Concept die we zagen in Genève. BASF stak Smart uitgebreid de handen toe. We zien een honingraat radiatorrooster, maar ook een dergelijke structuur in het dak. Licht wordt zo doorgelaten, maar met behulp van geïntegreerde zonnecellen wordt eveneens energie opgewekt. Deze stroom moet voldoende zijn voor zowel de multimediatoepassingen als de ventilators van de airco. De stoelen werden bedekt met een hoogtechnologisch ‘e-textile’, zodat warmte beter gereguleerd wordt.

Ingenieurs trachtten de Forvision zo licht mogelijk te maken, aluminium velgen moesten plaatsmaken voor exemplaren van een plasticsoort met zeer hoge sterkte. Per wiel werd op deze manier 3 kg uitgespaard. De deuren werden bovendien vervaardigd uit een composiet en het lijkt alsof ze meerdere botsingen achter de rug hebben. De aandrijving van de Forvision Concept gebeurt uiteraard volledig elektrisch. Hoe futuristisch het concept ook moge lijken, volgens Smart zullen meerdere gebruikte technologieën binnenkort hun weg vinden naar de productie.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...