Officieel: Audi A2 Concept

Audi A2 Concept
Audi biedt een blik op de toekomst met een volledig elektrische A2 Concept.

De Audi A2 was iets te vernieuwd voor zijn tijd en was bijgevolg nooit een groot succes. Op het autosalon van Frankfurt zal Audi een mogelijke opvolger van de wagen voorstellen. Het betreft voorlopig niets meer dan een technische studie. De A2 Concept meet 3,80 m lang, is 1,69 m breed en 1,49 m hoog. Er is plaats voor vier personen. Binnenin worden vernieuwde materialen gebruikt en zijn futuristische technologieën vertegenwoordigd.

De Audi A2 Concept beschikt over ‘matrix beam’ koplampen, een volgende fase in de LED-evolutie. Enkele krachtige LEDs gecombineerd met microreflectoren genereren een hoge lichtsterkte zonder de tegenliggers te verblinden. De sterkte van de achterlichten wordt aangepast aan de omstandigheden. De Audi A2 Concept ziet er sportief uit, onder de motorkap bevindt zich echter niets meer dan een elektromotor. Volgens Audi zijn deze twee echter geen tegenstellingen, ze beloven knappe prestaties en een grote autonomie. Echte cijfers geven ze echter wijselijk niet mee.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...