Lotus Evora GTE Road Car Concept
Lotus komt naar Frankfurt en brengt mee: 3 nieuwe modellen, 2 nieuwe opties en 1 limited edition.

Lotus heeft grootse plannen, dat is reeds enige tijd geweten. Vele van die plannen hebben tot nu toe het productiestadium echter niet gehaald. In Frankfurt wil Lotus opnieuw imponeren met drie nieuwe modellen. Een ervan is de Elise S, met een 1.8-liter in het midden van de wagen met supercharger, goed voor een vermogen van 220 pk. Het alom gekende praatje: betere prestaties, een lager verbruik en een lagere CO2-uitstoot. De Elise S vervangt de Elise SC.

Over de andere twee modellen houdt Lotus de lippen stijf. Toch geven ze twee kleine hints: één ervan zal de snelste straat-legale wagen zijn die Lotus ooit bouwde, het andere model luidt de terugkeer in van Lotus naar een specifieke raceklasse. Het gelimiteerde model waar Lotus over spreekt is de Evora GTE, die reeds tentoongesteld werd op het Pebble Beach Concours d’Elegance.

Tot slot introduceert Lotus twee nieuwigheden: SPS en IPS. SPS (Special Precision Shift) is een nieuwe manuele versnellingsbak voor de 1.6-liter Elise, IPS (Intelligent Precision Shift) is een automatische versnellingsbak met flippers bestemd voor de Evora S. Zowel de Elise SPS als Evora S IPS zullen de stand van Lotus bevolken in Frankfurt.

Lotus Evora GTE Limited Edition