Toyota verpulvert EV-record Nurburgring

Toyota EV Ringrecord
Toyota heeft het Ring-record van de Peugeot EX1 zonder enig probleem verpulverd.

Elektrische wagens zijn de toekomst, daar lijkt het steeds meer op. Dat elektrische wagens traag zijn, werd al eerder weerlegd door Peugeot. Haar EX1 prototype legde in mei een rondje Nürburgring af in slechts 9 minuten en 1 seconde. Snel zijn is echter relatief, vergeleken met de elektrische racewagen die Toyota maandag losliet, loopt zelfs de EX1 hopeloos achter. Toyota slaagde erin een tijd neer te zetten van 7:47.79, zo’n 74 seconden sneller.

De wagen die Toyota gebruikte is net als de EX1 niet echt straat-legaal te noemen. De elektrische racer heeft een vermogen van 375 pk, een koppel van 800 Nm en weegt slechts 970 kg. Een acceleratie van 0-100 km/u is zo voorbij na reeds 4 seconden, de topsnelheid bedraagt 260 km/u. De autonomie zou zo’n 200 kilometer bedragen, al zal dat niet op de Nürburgring zijn. Bereidt Toyota zich voor op de elektrische raceklasse van de FIA die er in 2013 zou komen? De video van de recordpoging maandag zien jullie alvast hieronder.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...