Officieel: nieuwe Fiat Panda in Frankfurt

Nieuwe Fiat Panda
Fiat zal de nieuwe Fiat Panda voorstellen op het autosalon van Frankfurt. Na de 500 moet ook dit model voor volume zorgen.

De Panda is inmiddels al 31 jaar in productie bij Fiat en is één van de meest succesvolle stadswagen van het merk, samen met de Fiat 500. De Panda ging maar liefst 6,5 miljoen keer over de spreekwoordelijke toonbank! Fiat belooft dat de nieuwe Panda een maximum aan binnenruimte biedt. Hij meet 3,65 meter in de lengte, is 1,64 meter breed en 1,55 meter hoog. Op de achterbank kunnen er 3 mensen plaatsnemen, wat het totaal inzittenden op 5 brengt. Het interieur is volgens Fiat zelf uiterst moduleerbaar.

Onder de motorkap komt er een hele reeks aan milieuvriendelijke motoren. Ten eerste is er een TwinAir motor met twee cilinders en 85 pk, Motor of The Year 2011. Er komt ook een versie zonder turbo in de Panda, die goed is voor 65 pk en een nog lager verbruik. Bij de lancering zal er enkel een voorwielaangedreven variant beschikbaar zijn, maar liefhebbers van de Panda 4×4 worden iets later ook op hun wenken bediend. Wanneer de Panda 4×4 er is, zullen ook de 1.2 liter benzinemotor (69 pk) en de 1.3 liter dieselmotor (75 pk) hun weg naar de Panda vinden.

De Fiat Panda zal beschikbaar zijn met drie uitrustingsniveau’s, 10 kleuren, vier interieurs, 2 wielomlijstingen en 2 verschillende maten lichtmetalen velgen. Je kan de Fiat Panda op meer dan 600 manieren uitrusten naar eigen goeddunken dus. Voor de navigatie werkt Fiat terug samen met TomTom. Dankzij Blue&Me TomTom LIVE kan je niet alleen je weg naar huis vinden, maar ook handenvrij bellen en nog veel meer.

De nieuwe Fiat Panda is op gebied van design onmiskenbaar een Fiat Panda. De koplampen en de achterlichten werden wat opgesmukt, net zoals de zijlijn, maar ze blijven wel trouw aan de lijnen van de voorganger. Het interieur ziet er dan wel weer een stuk moderner uit. We zien ongeveer overal afgeronde vierkanten terug en dat kan ons best wel smaken. Meer info volgt vanop het autosalon van Frankfurt.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...